Kadra naukowa
Proces tworzenia Platformy DietPerfekt został objęty wsparciem merytorycznym kadry naukowej, którą tworzą wybitni naukowcy, ale także praktycy odnoszący w swojej pracy liczne sukcesy. Kadra naukowa DietPerfekt służy wiedzą i doświadczeniem poprzez wielokierunkowe wykorzystanie różnych specjalizacji: od medycyny, poprzez żywienie, fizjologię wysiłku nie wyłączając psychologii.
Merytoryczny nadzór nad jakością wprowadzanych rozwiązań sprawują:

Dr inż. Katarzyna Kowalcze
Wykształcenie:
- dr inż. ze specjalnością żywienie człowieka i dietetyka
- mgr inż. specjalista ds. żywienia i dietetyki
- inżynier w zakresie żywienia człowieka i nauk konsumenckich
- dietetyczka dyplomowana
- ukończone studia podyplomowe z zakresu przygotowania pedagogicznego oraz żywienia klinicznego i opieki metabolicznej
Doświadczenie:
- Adiunkt w Katedrze Dietetyki i Oceny Żywności Instytutu Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Przyrodniczo – Humanistycznego w Siedlcach
- Dietetyk kliniczny z wieloletnią praktyką nabytą w czasie pracy w wielospecjalistycznym szpitalu MSW w Warszawie
- Szkoleniowiec z zakresu dietetyki klinicznej, edukacji żywieniowej, promocji zdrowia oraz w Szkołach Rodzenia
- Promotor licznych prac dyplomowych z zakresu dietetyki klinicznej i sportowej
- Autor i współautor publikacji naukowych

Dr n.med. Aneta Kościołek
Wykształcenie:
- licencjonowany dietetyk
- mgr biotechnologii
- mgr zdrowia publicznego
Doświadczenie:
- wykładowca akademicki oraz dietetyk w Zespole Sanatoryjno-Szpitalnym Rehabilitacji Narządu Ruchu „GWAREK” w Goczałkowicach Zdroju
- współautorka wielu artykułów naukowych
- członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków
- wykładowcą i szkoleniowiec z zakresu dietoterapii i prawidłowego żywienia
- koordynator warsztatów dietetyczno – kulinarnych dla dzieci na obozach odchudzająco – kondycyjnych
- redaktor merytoryczny, dietetyk portalu abcZdrowie.pl, parenting.pl
- członek Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością
- członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki
- członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków

Dr inż. Anna Kościej
Wykształcenie:
- mgr inż. technologii żywności, specjalność żywienie człowieka
- dr inż. nauk rolniczych o specjalności żywienie człowieka
Doświadczenie:
- w trakcie studiów zdobywała doświadczenie pracując jako nauczyciel przedmiotów zawodowych w szkołach ponadgimnazjalnych
- prowadzenie własnej działalności gospodarczej
- wykładowca w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach
- autorka i współautorka kilkunastu publikacji i doniesień na konferencje
- kurs pedagogiczny dla absolwentów szkół wyższych

Dr Anna Stolecka – Warzecha
Wykształcenie:
- Studium przygotowania pedagogicznego
- mgr fizjoterapii
- doktor nauk o kulturze fizycznej (Fizjologia, Neurofizjologia, Dietetyka)
- ukończone studia podyplomowe: Żywienie i suplementacja osób aktywnych fizycznie
Doświadczenie:
- asystent w Zakładzie Fizjologii, Katedry Nauk Fizjologiczno-Medycznych Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach
- kierownik i założyciel studiów podyplomowych: Trener zdrowego stylu życia
- szkoleniowiec z zakresu fizjologii żywienia i wysiłku na Ministerialnych kursach instruktorskich i trenerskich
- szkoleniowiec w Polskim Związku Jujitsu
- szkoleniowiec na zgrupowaniach Kadry Polski Juniorek w piłce nożnej
- czynny dietetyk sportowy i kliniczny
- autor i współautor wielu publikacji naukowych