Kadra naukowa

Proces tworzenia Platformy DietPerfekt został objęty wsparciem merytorycznym kadry naukowej, którą tworzą wybitni naukowcy, ale także praktycy odnoszący w swojej pracy liczne sukcesy. Kadra naukowa DietPerfekt służy wiedzą i doświadczeniem poprzez wielokierunkowe wykorzystanie  różnych specjalizacji: od medycyny, poprzez żywienie, fizjologię wysiłku nie wyłączając psychologii.

Merytoryczny nadzór nad  jakością wprowadzanych rozwiązań sprawują:

Dr inż. Katarzyna Kowalcze

Wykształcenie:

  • dr inż. ze specjalnością żywienie człowieka i dietetyka
  • mgr inż. specjalista ds. żywienia i dietetyki
  • inżynier w zakresie żywienia człowieka i nauk konsumenckich
  • dietetyczka dyplomowana
  • ukończone studia podyplomowe z zakresu przygotowania pedagogicznego oraz żywienia klinicznego i opieki metabolicznej

Doświadczenie:

  • Adiunkt w Katedrze Dietetyki i Oceny Żywności Instytutu Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Przyrodniczo – Humanistycznego w Siedlcach
  • Dietetyk kliniczny z wieloletnią praktyką nabytą w czasie pracy w wielospecjalistycznym szpitalu MSW w Warszawie
  • Szkoleniowiec z zakresu dietetyki klinicznej, edukacji żywieniowej, promocji zdrowia oraz w Szkołach Rodzenia
  • Promotor licznych prac dyplomowych z zakresu dietetyki klinicznej i sportowej
  • Autor i współautor publikacji naukowych

Dr n.med. Aneta Kościołek

Wykształcenie:

  • licencjonowany dietetyk
  • mgr biotechnologii
  • mgr zdrowia publicznego

Doświadczenie:

  • wykładowca akademicki oraz dietetyk w Zespole Sanatoryjno-Szpitalnym Rehabilitacji Narządu Ruchu „GWAREK” w Goczałkowicach Zdroju
  • współautorka wielu artykułów naukowych
  • członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków
  • wykładowcą i szkoleniowiec z zakresu dietoterapii i prawidłowego żywienia
  • koordynator warsztatów dietetyczno – kulinarnych dla dzieci na obozach odchudzająco – kondycyjnych
  • redaktor merytoryczny, dietetyk portalu abcZdrowie.pl, parenting.pl
  • członek Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością
  • członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki
  • członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków

Dr inż. Anna Kościej

Wykształcenie:

  • mgr inż. technologii żywności, specjalność żywienie człowieka
  • dr inż. nauk rolniczych o specjalności żywienie człowieka

Doświadczenie:

  • w trakcie studiów zdobywała doświadczenie pracując jako nauczyciel przedmiotów zawodowych w szkołach ponadgimnazjalnych
  • prowadzenie własnej działalności gospodarczej
  • wykładowca w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach
  • autorka i współautorka kilkunastu publikacji i doniesień na konferencje
  • kurs pedagogiczny dla absolwentów szkół wyższych

Dr Anna Stolecka – Warzecha

Wykształcenie:

  • Studium przygotowania pedagogicznego
  • mgr fizjoterapii
  • doktor nauk o kulturze fizycznej (Fizjologia, Neurofizjologia, Dietetyka)
  • ukończone studia podyplomowe: Żywienie i suplementacja osób aktywnych fizycznie

Doświadczenie:

  • asystent w Zakładzie Fizjologii, Katedry Nauk Fizjologiczno-Medycznych Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach
  • kierownik i założyciel studiów podyplomowych: Trener zdrowego stylu życia
  • szkoleniowiec z zakresu fizjologii żywienia i wysiłku na Ministerialnych kursach instruktorskich i trenerskich
  • szkoleniowiec w Polskim Związku Jujitsu
  • szkoleniowiec na zgrupowaniach Kadry Polski Juniorek w piłce nożnej
  • czynny dietetyk sportowy i kliniczny
  • autor i współautor wielu publikacji naukowych